Amsterdam: Amstel Hotel

Amstel Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

Amstel Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

Noem het kinderlijk, maar slapen in het Amstel Hotel is voor ons toch wel een langgekoesterde droom. Een wens die we nooit ontgroeid zijn en die onlangs plots in vervulling ging.

 

Praktisch elke dag ploeteren we op de pedalen langs dat indrukwekkende gebouw. Door de regen, naar binnen gluren een glimp opvangen van mensen in witte badjassen. En dan opeens ben jij dat mens in die badjas. Het kan nu: het Amstel Hotel bestaat 150 jaar en laat Amsterdammers voor een schappelijke prijs een nachtje ervaren hoe het is om een vermogende toerist te zijn. Een kans die we niet wilden laten schieten.

Amstel Hotel Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Amstel Hotel Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

KamerAmstelHotel

 

 

Alles aan dit hotel ademt grandeur en exclusiviteit. De portier, de lobby met pianist, de lift met spiegels en lambrisering en de overdadig gedecoreerde kamers. Heerlijk, die ouwe chic. Vanuit ons zachte bed keken we uit op een magere brug, vanaf de chaise longue zagen we Carré en in de badkamer lieten we de handdoeken voorverwarmen met een towel heater. Je hoort het al: het viel alleszins niet tegen.

Amstel Hotel (foto's: Caperleaves)

Amstel Hotel (foto’s: Caperleaves)

IMG_1452

 

 

En dan het ontbijt! Geef ons een bak frambozen om onbeperkt uit te scheppen en we voelen ons heel speciaal. Of een mooie omelet met spinazie, plakken wilde zalm en Belgische wafels met bosbessen en slagroom. Om je vingers bij af te likken, maar dat doe je natuurlijk niet in zo’n omgeving.
http://www.amsterdam.intercontinental.com/nl/