Amsterdam: Bar 5&33 (Art’otel)

Bar 5&33 (foto: Caperleaves)

Bar 5&33 (foto: Caperleaves)

Hotelbars zijn bij ons steevast favoriet, zelfs in eigen stad. Het kosmopolitische gevoel, de overdreven goede service, de veel te dure wijn met luxe nootjes. Door het dolle zijn we dan ook met de komst van het Art’Otel naar onze stad.
De bar aan de Martelaarsgracht hoek Prins Hendrikkade is lekker ruim opgezet, heeft een flashy interieur, comfortabele banken, interessante medegasten en iets te harde muziek (waardoor we wel meteen het gevoel hebben dat we uit zijn).

Pulpo 5&33 (foto: Caperleaves)

Pulpo 5&33 (foto: Caperleaves)

De cocktailkaart is indrukwekkend en de cocktails naar het schijnt van hoge kwaliteit, maar wij slempen liever een goed glas wijn. Ook daar voldoende keus, vanaf vijf euro zelfs, wat heel redelijk is voor een hotelbar. Je krijgt hier dan ook geen dure notenmelange zoals in The Dylan maar een bak zoute popcorn. Fijn zijn ook de mooie, hoge ramen met uitzicht op de hectiek van de stad. Wat dat betreft is het restaurant zelf minder een aanrader: daar zit je een beetje weggestopt en wordt elke blik naar de buitenwereld je ontnomen door kunstzinnige projecties op bewegende gordijnen. Want ja: aan kunst doen ze hier natuurlijk ook. Dus tussendoor even naar de kelder voor een expositie- van bijvoorbeeld Joep van Lieshout. En verder vooral lang in de bar blijven hangen en gerechtjes van de restaurantkaart sharen.
www.artotels.com