Amsterdam: Bar Centraal

Bar Centraal (foto: Caperleaves)

Bar Centraal (foto: Caperleaves)

 

We komen de laatste jaren eigenlijk nog maar weinig in cafés, met als voornaamste reden dat we nogal veeleisend zijn geworden – op veler terrein, maar ook wat betreft wijn. Maar voor Bar Centraal (in de Ten Katestraat in West, op de plek van Bar Brouw) vegen we dat principe graag van tafel.

Bar Centraal is namelijk ontsproten uit GlouGlou in de Pijp, een fijne wijnbar met louter natuurwijnen. En natuurwijnen zijn aan de hand de laatste tijd. Ze grijpen terug op oorspronkelijke wijnmaak-methoden zonder chemische toevoegingen – waardoor de katerkans significant verkleint. Omdat je bij natuurwijn niet op je oudewereldwijn-kennis kunt leunen, laat de bediening van Bar Centraal alles proeven. De witte uit de Anjou is bij ons meteen favoriet.

Eten bij Bar Centraal (foto's Caperleaves)

Eten bij Bar Centraal (foto’s Caperleaves)

KabeljauwBarCentraal

 

 

Bij Bar Centraal geen uitgebreide menukaart met gangen – dit is tenslotte een café – maar zo maar wat (erg leuk geprijsde) gerechtjes lukraak onder elkaar: oesters, burrata, parelhoen, bloedworst met cashew… Wij gingen voor de geroosterde prei met romesco, een saus van onder andere amandelen, paprika en tomaat. Een daverend succes. Net als de ‘cheesy witte kool’ met een lobbige saus van Comté en de gestoomde kabeljauw met rettich, citroengras, gember en tomaat. We zijn plots weer cafégangers geworden.
Ten Katestraat 16