Amsterdam: Bar Fisk

Bar Fisk Amsterdam (foto Caperleaves)

Bar Fisk in de Pijp is geen fancy visbar, maar een Tel Aviv-style laidback plek waar je tot laat (twaalf uur!) lekkere bordjes met vis kunt eten. Bovendien is de wijnkaart allesbehalve standaard en staan er indrukwekkende cocktails op het menu. Voor ons, kortom, de ideale uitgaansplek.

Bar Fisk Amsterdam (foto’s Caperleaves)

 

 

Bar Fisk heeft een onaangeharkt interieur met veel planten, Scandinavische stoelen, lampen aan hengels en een (eet)bar waar tegels in de vorm van schubben tegenaan zijn gemetseld. Niet het overbekende Kinfolk stijltje, maar echt en oorspronkelijk.

Bar Fisk Amsterdam (foto’s Caperleaves)

 

 

Dat oorspronkelijke zit ‘m niet alleen in het interieur. Ook de wijnkaart van Bar Fisk is origineel en anders (er is zelfs wijn uit Roemenië en Hongarije, voor de liefhebber) en de geweldige visgerechtjes vind je in geen enkele andere visbar. Van een bordje met makreel met geroosterde bloemkool en yoghurt tahin tot calamari met drie soorten biet, muntlimoendressing en kervel. En dat allemaal voor vreselijk schappelijke prijzen (gemiddeld 8 euro voor een niet te karig bordje). Ondertussen is de bediening extreem vriendelijk en goed geïnformeerd en hangt er een prettig mediterraan sfeertje. Echt iets voor ons.

Eerste Sweelinckstraat 23
www.barfisk.nl