Amsterdam: C Cosmetics and Care

C Cosmetics & Care (foto: Caperleaves)

C Cosmetics & Care (foto: Caperleaves)

Een paar jaar geleden zijn wij door Caroline van C Cosmetics and Care bekeerd: we smeren alleen nog maar met crèmes die je – mocht het zover moeten komen – op zou kunnen eten. Sindsdien zijn we fan van de producten die ze verkoopt, maar ook van de goddelijke behandelingen die door haar schoonheidsspecialistes worden gegeven.

 

Onlangs stonden we weer eens met oververhitte hoofden en vale teint op de stoep bij C Cosmetics in de Herenstraat. Tijd voor twee uurtjes voor onszelf. Even niet praten, proeven of pennen. We gingen voor de Luxury treatment van Dr Alkaitis, een behandeling die ooit door Wallpaper magazine werd uitgeroepen tot beste facial. Alleen al de winkel binnenwandelen maakt ons blij en hebberig. Je weet dat alles wat je hier koopt goed voor je is. Geen onzin in een potje voor een veel te hoge prijs, maar hoogwaardige, biologische ingrediënten die echt wat doen voor je huid.

 

Eenmaal op het behandelbed krijgen we drie verschillende gezichtsmassages, inclusief een (niet pijnlijke!) bindweefselmassage. Er worden overdadige maskers op onze droge huidjes gesmeerd, ter plekke aangemaakt met geitenyoghurt en honing. De meest heerlijke geuren komen voorbij – want Dr. Alkaitis gebruikt alleen maar planten en pure oliën; er zit zelfs geen water in zijn producten, de basis is altijd aloe vera. Er wordt gescrubd en gecleansd, onze schouders en handen worden lekker lang gemasseerd, we vallen af en toe even weg. En dan staan we met glanzende wangen en stressloze voorhoofden weer buiten. Inclusief een tasje met goede spullen voor het onderhoud en een afspraak voor over twee maanden.
www.cosmeticsandcare.com
Zelf proberen of een behandeling cadeau geven? We hebben een fijne tijdelijke deal weten te sluiten met C Cosmetics and Care.