Amsterdam: Café Caron

Café Caron (foto: Caperleaves)

Alsof we een warm bad in stappen, zo voelt het bij Café Caron. De comfortabele inrichting, de oprecht hartelijke ontvangst, de prettige Franse gerechten… Deze plek is perfect voor oneindige  avondjes.

 

Ja, het is een familierestaurant van de bekende tv-kok Alain Caron en zijn zonen. Maar dat klinkt wat kitscherig en dat is Café Caron bij lange na niet. Het is echt en oorspronkelijk. Het is rechttoe rechtaan, Amsterdams en Frans tegelijk. Wij verbaasden ons over de leuke no-nonsense houding van de vrouw van de baas: zo nuchter en zo weinig spatjes. We hebben wel eens anders gezien.
Het interieur is al net zo: houten caféstoelen, marmeren en houten tafels, kaarsjes erop en een poster van de kaart van Parijs aan de muur.

Eendenei en zalm bij Café Caron (foto’s Caperleaves)

 

 

En dan is er natuurlijk dat eten…Café Caron serveert wat ze noemen een Franse boerse keuken. Wij vinden ‘m nog behoorlijk verfijnd- al staat hij natuurlijk mijlenver af van wat vader kookte in sterrenrestaurants. Zo eten we hier eendenei met truffel, knolselderij en geroosterde little gem, gemarineerde zalm met bloemkool en bottarga. Prachtige voorgerechtjes waar we graag de recepten van zouden optekenen. Als hoofd kun je bijvoorbeeld kiezen voor Franse klassiekers als  bouillabaisse met halve kreeft, een bavette met groene pepersaus of een coquelet met beurre noisette. We snappen wel dat het hier elke avond ram-vol zit.  Gelukkig vertelt de gastvrouw ons, dat ze elke avond de plekjes aan de bar vrijhouden voor spontane inloop. Want je kunt zo maar in ene een onweerstaanbare zin krijgen in Café Caron.

www.cafecaron.nl