Amsterdam: CT Coffee & Coconuts

CT Coffee & Coconuts Amsterdam (foto: Caperleaves)

CT Coffee & Coconuts Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Groot, licht, veel hout en vol met jong spul. Maar ook: lekkere taco’s, soepen, kokosnoot met een rietje en gezonde burgers. Als je eenmaal een plekkie veroverd hebt bij CT Coffee & Coconuts, kun je zo uren blijven plakken.

 

CT zit in een voormalige bioscoop uit de jaren ’20 en is dan ook huge. Over drieëneenhalve laag verdeeld zijn er tafels, zitjes, bankjes en nisjes, allemaal even smaakvol dankzij onze favoriete (mode)winkel Sukha, die voor het interieur tekende. De keren dat wij hier spontaan binnenliepen, was het azen op een tafeltje, alsof we een plekje op het terras wilden bemachtigen in de eerste lentezon.

CT Coffee & Coconuts Amsterdam (foto's Caperleaves)

CT Coffee & Coconuts Amsterdam (foto’s Caperleaves)

CtCoffee5LR

 

 

 

De kaart is behoorlijk uitgebreid, en het is voor ons knap lastig kiezen. Vers geperst sapje is altijd een goeie om mee te beginnen (appel, wortel gember, limoen bijvoorbeeld). Daarna is het grasduinen door een all day breakfast menu, rijen salades, burgers, sandwiches en soepen. De ‘Le Fromage’ salad viel goed bij ons, net als de taco met shrimps en guacamole. En dan is er ook nog een enorme sweets kaart om het bezoek mee af te sluiten (to go kan ook). Kortom: een fijne plek waar je vaak kunt terugkomen. Ook voor diner (hebben we nog niet geprobeerd).

 

Ceintuurbaan 282-284

www.ctamsterdam.nl