Amsterdam: De Plantage

Cafe-restaurant De Plantage, Amsterdam (foto: Caperleaves)

Cafe-restaurant De Plantage, Amsterdam (foto: Caperleaves)

Eigenlijk eten we liever intiem en zijn we niet zo van de enorm grote zaken, maar er zijn een paar uitzonderingen, zoals het nieuwe café-restaurant De Plantage. Dat komt door het mooie monumentale gebouw, het prettige interieur, maar vooral door de knappe gerechten die door chef-kok Koen van Brunschot (de Goudfazant) uit de mega-keuken getoverd worden.
Geen typische brasseriegerechten maar originele mediterrane creaties, zoals plakken geroosterde aubergine met chermoula, pittige pecorino, sardijns platbrood en veel olijfolie. Die bestempelen we stante pede als klassieker. En de salade met mojama, Andalusische gedroogde tonijn die lekker zoutig smaakt en goed combineert met het geprakte ei en de citroenmayo, is ook al zo geslaagd. Het hoofdgerecht dat we proberen, de schol op Camargue-rijst, is prima, maar minder bijzonder. Volgende keer nemen we ieder twee voorgerechten en weer zo’n bakje perfecte Franse frietjes.

Gerechten De Plantage (foto's: Caperleaves)

Gerechten De Plantage (foto’s: Caperleaves)

PlantageChocomousse

 

 

De bediening is verrassend strak voor zo’n enorme zaak, en ook supersnel. En dat terwijl je hier ook heel lekker zit in de degelijke designstoeltjes en met uitzicht op het nieuwe onderkomen van de lepelaar. Wij zijn er op zondag en delen de ruimte met veel klein grut – niet zo gek naast een dierentuin natuurlijk – maar we constateren ook dat er op de kaart niet aan kinderen is gedacht, dus of die terug blijven komen is de vraag. Wij in ieder geval wel.
www.caferestaurantdeplantage.nl