Amsterdam: De Vrouw met de Baard

De vrouw met de baard (foto: Caperleaves)

 

Cateraars Mas en Carl spicen al wat jaren evenementen op met hun Oosterse gerechten met Westerse invloeden. En nu is er een ongelooflijk knusse deli vlakbij de Haarlemmerstraat waar je  terecht kunt voor hun comfort food. Of voor lekkere cocktails en plaatjes…

Bij De Vrouw met de Baard is alles echt en ongepolijst. De lieve eigenaren, het kleurige, kneuterige maar toch ook smaakvolle interieur en dan ook nog een menukaart met zelfbedachte samenstellingen en cross-overs. De soul food gerechten zijn east meets west, van Brooklyn tot Bali. Je kunt trouwens je eigen plaatjes meenemen om op de pick-up te draaien, met allerlei gezellige gevolgen van dien.

De vrouw met de baard (foto’s Caperleaves)

 

 

Wij aten een goddelijke tuna melt tosti met Koreaanse kimchi en een salade met kip besengeh, inclusief een schaaltje zuur. Maar probeer vooral ook de brioche met Japanse gehaktbal en Amsterdams tafelzuur of een oorspronkelijke Indische smoor daging. De naam van de kleurrijke zaak is overigens een eerbetoon aan een bebaarde kroegeigenaresse die rond 1900 in Frankrijk leefde. Bovendien is Mas een vrouw en heeft Carl een baard.

www.devrouwmetdebaard.com