Amsterdam: Eetbar Wilde Zwijnen

Eetbar Wilde Zwijnen (foto: Caperleaves)

Eetbar Wilde Zwijnen (foto: Caperleaves)

Het enige minpuntje van restaurant Wilde Zwijnen in Oost is dat ze vaak vol zitten. Daar is nu wat op gevonden: sinds een paar dagen zit naast de deur een flinke eetbar. Wij aten en dronken er en kwamen tot de conclusie dat dit eigenlijk een volwaardig restaurant is.

Eetbar Wilde Zwijnen (foto's Caperleaves)

Eetbar Wilde Zwijnen (foto’s Caperleaves)

WildeZwijnenEetbarOssenworst

 

 

De Eetbar aan het Javaplein is een mooi gestylde ruimte met een zwart-witte tegelvloer, Scandinavische meubels en Japanse accenten. Het is een stuk vrouwelijker en meer ingericht dan het officiële restaurant next door, wat ruig en mannelijk aandoet. Wat keuken betreft doen ze het hier weer wat losser. Je bestelt hier kleine bordjes (mooi servies!) met bijvoorbeeld plakken gerookte ossenworst met homemade mosterd, perfecte kroketten van gerookte kabeljauw of in citrusmarinade met komkommer en dille. Allemaal smakelijke snacks waar je behoefte aan hebt als je een lekker glas wijn drinkt (er is keuze uit zes verschillende per kleur).

Bordjes bij Eetbar Wilde Zwijnen (foto's Caperleaves)

Bordjes bij Eetbar Wilde Zwijnen (foto’s Caperleaves)

WildeZwijnenEetbarMakreel

 

 

Maar het is niet alleen maar snacken: er zijn ook kippendijen in een kippenleversaus te bestellen en plakjes runderlende van de houtskoolgrill met ansjovis, kappertjes, peterselie en citroen. Kwaliteit voor uiterst vriendelijke prijzen: de bordjes kosten tussen de zeven en negen euro. Een van de eigenaren vertelde ons dat de eetbar ook een beetje bedoeld is voor mensen die even snel wat willen eten voordat ze naar de bioscoop gaan. Of alleen zijn en niet op willen vallen, of moeten wachten op een tafel in het restaurant ernaast. Dat zal allemaal wel, maar het is vooral een hele fijne plek om een avond lang te hangen met meerdere bordjes en glazen wijn.

www.wildezwijnen.com