Amsterdam: Frank’s Smokehouse Restaurant

Black cod miso Frank’s Smokehouse (foto: Caperleaves)

 

Dat de gerookte wilde Alaskazalm van Frank’s Smokehouse tot de beste van de wereld behoort wisten we al een tijdje. Maar nu heeft Frank ook een restaurant waar je behalve gerookte vis nog heel veel andere interessante gerechtjes kunt samplen.

De boterzachte Alaskazalm van Frank’s Smokehouse aten we regelmatig aan de kerstdis van onze ome Jan, warmgerookt op de linzensalade van Buffet van Odette en heel soms kopen we zelf een onsje in de winkel. Maar Frank heeft dus sinds kort ook een eigen restaurant waar je al zijn lekkere rooksels kunt eten.

Frank’s Smokehouse (foto’s: Caperleaves)

 

 

Frank’s Smokehouse zit in een nieuwbouwpand in de Oostenburgervoorstraat, vlakbij de rokerij op de Wittenburgergracht en om de hoek van de Czaar Peter. De waanzinnig lange zaak heeft voorin de winkel, halverwege een bar met open keuken en aan het einde het restaurantgedeelte. Je bestelt hier gerechten om te delen. Zoals een comfortabel visplankje (met gerookte heilbot, wilde zalm, mosseltjes en makreelrilette) of een vleesplank want Frank rookt ook eend en beef. Eigenlijk ontkomt maar weinig aan Frank’s rookoven: van de burrata (in de zomersalade) en tofu (in de veggie taco’s) tot de jalapenopeper, allemaal hebben ze dat rokerige smaakje. Lekker, maar gelukkig is er voor de afwisseling ook genoeg niet-gerookt. Ons favoriete gerecht is de black cod miso, zachte kabeljauw gemarineerd in miso en geserveerd met ingelegde enoki, hoisin en paksoi. Komt geen rookoven aan te pas, maar is wel gemaakt met de allerbeste ingrediënten.
www.smokehouse.nl