Amsterdam: Gebr. Hartering

Gebr Hartering in Amsterdam (foto: Caperleaves)

Gebr Hartering in Amsterdam (foto: Caperleaves)

Geloof het of niet maar we lopen als food journalisten ook wel eens achter de feiten aan. Ruim vier jaar is duurzaam restaurant Gebr. Hartering nu open, en wij waren er gisteren pas voor het eerst. Maar wat een geweldige zaak is dit!

Gebr. Hartering zit op een betoverend rustig plekje in het oude centrum, in een hoekpandje pal aan het water en met uitzicht op de Montelbaanstoren. Wow! In dat water ligt zelfs een bootje van Hartering met tafels, waar je ook bediend wordt. Wij zaten binnen, in het uiterst sfeervolle en tikkeltje rustiek-ruige restaurantje.

Voorgerechten bij Gebr Hartering (foto's: Caperleaves)

Voorgerechten bij Gebr Hartering (foto’s: Caperleaves)

Gebr.HarteringCarpaccio

 

 

Je eet hier 4 (€ 40) of 7 gangen en er zijn nog wat dingen los te bestellen. Zoals rauwe hamachi met olijfolie, citroen en een fijngehakt sjalotje. Verder eten we een briljante burrata met dubbelgedopte tuinbonen, gekonfijte citroen, lamsoren en liefelijke blauwe bernagie bloemetjes (komkommerkruid). Die gaat de boeken in als favoriet. Daarna nog een bordje dungesneden beef met een mosterddressing, gefrituurde kappertjes, ingelegde sjalotten en knaloranje Indische kers. Overal zit een fris zuurtje aan, alsof ze wisten dat we kwamen. Zelfs in de crème brulée zit citroenblad.

Cote de boeuf bij Gebr Hartering (foto's Caperleaves)

Cote de boeuf bij Gebr Hartering (foto’s Caperleaves)

Gebr.HarteringStoeltjes,jpg

 

 

Ze vullen hier ook wel eens een varkenskop, maar wij aten als hoofd een stoere homp cote de boeuf van de barbecue. Ging bijna helemaal op. We vinden het alleen wel jammer dat we de eerste paar jaar van dit geweldige restaurantje hebben gemist.
Peperstraat 10 hs

www.gebr-hartering.nl