Amsterdam: Het Buffet van Odette

Het Buffet van Odette at night (foto: Caperleaves)

Het Buffet van Odette at night (foto: Caperleaves)

Lunchen deden we er al graag: vooral het bordje salades van het buffet is favoriet, maar tegenwoordig kun je er ook ‘s avonds eten en dan tot laat blijven zitten.
‘Een eetcafé plus’, zo noemt Odette het zelf. Haar buffet is namelijk geen echt restaurant, maar de naam eetcafé doet de kwaliteit van het eten en de wijn weer geen eer aan. Want die is echt goed. En de prijzen zijn schappelijk. ’s Avonds zien we een oudere intellectuele grachtengordelbuurman aan tafel zitten in z’n eentje. Goed glas wijn, lekker bordje eten. Maar ook groepen met vriendinnen die wat meer low res willen dineren en cafébocht ontgroeid zijn.

Het Buffet van Odette (foto's Caperlevaes)

Het Buffet van Odette (foto’s Caperlevaes)

HetBuffetVanODetteBordje

 
 
De avondkaart is klein – drie tot vier verschillende gerechten per gang – maar compleet. Wij bestellen een salade van het buffet (€ 8,50, gek genoeg goedkoper dan tijdens de lunch) als voorgerecht. Je krijgt op zo’n bordje linzensalade, romige hummus, tomatentapenade, gemarineerde bietjes, gegrilde asperges; allemaal goed aangemaakt met veel verse kruiden. Daarna nog een botermalse en goed gebakken onglet (€ 16,50) en een perfecte poussin uit de oven (€ 18,50).  De sfeer is relaxt, we kijken uit over de gracht en bestellen nog een Riesling. Gaan we vaker doen, naar de avond-Odette.
www.buffet-amsterdam.nl