Amsterdam: INK Hotel

Kamer Ink Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

Kamer Ink Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Voor de toerist van tegenwoordig is het maar lastig kiezen in Amsterdam. Er zijn bijna te veel fijne, comfortabele hotelkamers die ook nog eens van innovatief design zijn voorzien. Wij deden een nachtje in het nieuwe INK Hotel, in de voormalige drukkerij van De Tijd.

 

Het is een drukte van jewelste met coole nieuwe hotels in hartje centrum. We sliepen al heerlijk in The Hoxton, het W hotel gaat aan t einde van deze maand eindelijk open en INK streek een half jaar geleden neer op de Nieuwezijds. Het interieur is uit de koker van architectenbureau Concrete en hint veel naar het verleden van dit pand. Hier zat namelijk de drukkerij van De Tijd, dus staan er overal Bic-pennen, zie je teksten op de muur in je kamer en is de entree gedecoreerd met reusachtige letterblokken van een typemachine.

 

Kamer Ink Hotel Amsterdam (foto's Caperleaves)

Kamer Ink Hotel Amsterdam (foto’s Caperleaves)

InkHotelBehang

 

 

De kamers van het INK Hotel zijn niet gigantisch groot, maar wel uiterst vernuftig ingedeeld, waardoor we toch dat fijne, riante hotelgevoel krijgen. De deels messing badkamer is half open en heeft alles wat je nodig hebt (plus badkamerspullen van Molton Brown). Het bed is precies zoals je het hebben wil, met knisperende lakens en het perfecte matras. En dan nog het behangetje op de muur: kunstenaar Jan Rothuizen tekende een grappige plattegrond van Amsterdam met hoogtepunten. We hebben ons er zeker een uur mee vermaakt.

www.mgallery.com