Voor onze wekelijkse vistax kunnen we tegenwoordig onze Prinsengracht aflopen naar John Dory. Ex Vis a/d Schelde kok Arjan Wennekes opende hier onlangs zijn eigen toko met verfijnde gerechten met visjes uit de Noordzee.
Vissen van ver weg, daar moet chef Arjen niks van hebben. Hoewel: de naam van het restaurant in een oud pakhuis op de Prinsengracht (waar voorheen Le Zinc et les dames zat) is de Engelse vertaling van zonnevis- een exemplaar dat niet in onze contreien voorkomt. Maar op het bord treffen we alleen maar dichter-bij-huis varianten. Geroosterde koolvis met haringkuit, snoekbaars en kabeljauw in boter gebakken, ceviche van mosselen. Allemaal prachtig opgemaakt op aardewerken bordjes.
Hoewel de bordjes er ingewikkeld uitzien, is dit niet het type fine dining restaurant waar je de zenuwen krijgt van de bediening. Alles is hier heel relaxt, ook het personeel. En de prijzen: voor 35 euro eet je drie mooie gangen. Prima te doen, zeker op zo’n toplocatie.
Prinsengracht 999
www.johndory.nl