We zijn eruit: de ultieme plek voor een zwoele zomeravond is het terras van Le Petit Bistro, de nieuwe brasserie van The Grand. Het is er waarachtig betoverend: die pittoreske, muisstille binnenplaats in hartje stad- en het brasserie-achtige eten is behoorlijk goed. Binnen is Le Petit Bistro wel heel petit: hooguit acht tafels zijn in de voormalige lounge van (sterren)restaurant Bridges neergezet. Geen truttig interieur maar een leuk retro seventies stijltje met wit marmeren tafels, tuigleren kuipstoeltjes, bollampen en kralenkettingen voor de ramen. Je wordt van Bridges gescheiden door een open cocktailbar en een raw bar met verse vis. Daarvan bestelden wij de cornetto’s: knisperend filodeeg als hoorntje met daarin tartaar van zalm, zeebaars of stone crab, en met geweldige sausjes zoals die met yuzu of met gember. Echt een bijzonder lekker snackje.
De menukaart is groot voor zo’n kleine bistro: dat is natuurlijk een voordeel van onder Bridges vallen- die ingrediënten zijn toch al in huis (en van topkwaliteit). Nog een voordeel: in de wc’s was je de handen met Hermès zeep, kom daar maar eens om in een gemiddelde bistro. We eten avocado met mooie gamba’s en een pittig kruidenmengsel, daarna een halve kreeft met friet en een perfect gebakken entrecote met paddenstoelen en een goede béarnaise. Enige minpuntje dat we kunnen vinden is de mayonaise: die komt in potjes, van Heinz (voor de Amerikanen, schijnt). Maar wat deert het: we zitten op een fenomenale binnenplaats in het hart van de stad kreeft en krab te eten. www.bridgesrestaurant.nl/le-petit-bistro