Amsterdam: Mr Porter@W Hotel

 

Uitzicht Mr Porter W Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

Uitzicht Mr Porter W Hotel Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Op weg naar het net nieuwe ‘steakhouse’ van het W hotel, deelden we de goudkleurige lift met bouwvakkers. Eenmaal op de bovenste verdieping stapten we de glitzy wereld van Mr Porter binnen.

Mr Porter beslaat de hele bovenste verdieping van het W Hotel. Zelf noemen ze het een steakhouse, maar dat doet dit ultra-luxe penthouse-restaurant met cocktailbar geen recht. Uit de open keuken komen waanzinnige gerechten. Het begint al met de foccacia die gemaakt wordt van speciaal uit Italië geïmporteerd meel en à la minute gebakken wordt in een gigantische oven.
Ook de voorgerechten als ceviche van geelvin tonijn en zeebaars met cactusvijgen zijn vingeraflikkend lekker. Het is de bedoeling dat je de gerechten deelt, maar dat vinden we knap lastig, zeker bij de carpaccio van rauwe coquilles met citroen aïoli en een fijngesneden pepertje. Memorabel lekker.

Ossobuco en coquilles bij Mr Porter W Hotel

Ossobuco en coquilles bij Mr Porter W Hotel

FullSizeRender-7

 

 

Om ons heen zit prachtig uitgedost volk het vakkundig geroosterde vlees te verorberen. Sirloins, ribeyes en porter steaks, maar er staat ook zeebaars en kreeft op het menu. Wij aten een slow cooked lams ossobuco met pommes dauphines en een mooie T-bone steak. Het eten is heerlijk en de bediening goed geïnstrueerd, en daar hangt ook een prijskaartje aan (reken op 100 euro de man met drank). Maar dan zit je wel op de meest kosmopolitische plek van de stad je vingers af te likken.
www.mrportersteakhouse.com