Amsterdam: Paskamer

Paskamer van Reuring (foto: Caperleaves)

Paskamer van Reuring (foto: Caperleaves)

Sommige van onze favoriete restaurants zijn zo’n groot succes, dat er lang niet voor alle fans een tafel is. Het kleine Reuring in de Lutmastraat komt met een oplossing: aan de overkant zit nu hun Paskamer, een andersoortig eetcafé waar je heel lekker kunt eten en drinken.

 

Cafe Paskamer Amsterdam (foto: Caperleaves)

Cafe Paskamer Amsterdam (foto: Caperleaves)

PaskamerTegelmuur

 

 

Bij Paskamer zijn een stelletje perfectionisten aan de slag gegaan. We zien het meteen als we naar de kaart kijken: de wijnen, het bier, de thee, de cocktails en ingrediënten van de borrelhappen, alles is uitgedacht.

De worsten met sereh en korianderzaad zijn door de chef-kok van Reuring zelf ontwikkeld, de jasmijnthee komt met een zandloper (en perfect matchende Wilde Weide kaas), een halve avocado is bestrooid met Maldon zout en El Bulli tomatenpoeder en de gebakken radicchio overgoten met een frisse granaatappeldressing. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Die patat van zoete aardappel bijvoorbeeld. Jemig, wat lekker, met die dip van yoghurt, komijn en sinaasappel. En die octopus met kokos en groene curry, ook zo’n vondst. En oh ja: vergeet de bizar mooie mousse van kalamansi (limoenachtige vrucht) met frambozencompote niet te proeven.

Octopus en toetje (foto's: Caperleaves)

Octopus en toetje (foto’s: Caperleaves)

PaskamerToetje

 

 

En het blijkt nu al: mensen komen bij Paskamer voor een borrel en een snackje, maar blijven vaak automatisch eten. Van deze kaart (met betaalbare gerechtjes) wil je namelijk alles wel proeven. En dan is er ook nog dat leuke personeel, dat steeds water bij komt schenken en van wanten weet. Wij zijn volledig in onze nopjes op de grote Chesterfield in de hoek; dolblij dat we weer een zaak met een ziel hebben gevonden in de onpersoonlijke wirwar van horeca.
www.paskamer.nu