Amsterdam: pop-up restaurant Foyer

Pop-up restaurant Foyer (foto: Caperleaves)

Pop-up restaurant Foyer (foto: Caperleaves)

Goed nieuws: pop-up restaurant Foyer, waar een van de beste koks van Amsterdam achter het fornuis staat, mag nog even blijven in het voormalige gebouw van Felix Meritis aan de Keizersgracht. Sowieso tot 1 maart, en misschien zelfs nog wat langer…
Het monumentale pand aan de Keizersgracht is inmiddels verkocht, maar Foyer-eigenaren Merijn van Berlo en Figo van Onna blijven minstens tot 1 februari 2015. In de bizar hoge ruimte met uitzicht op de gracht wordt nog steeds waanzinnig gekookt. Het lijkt zelfs nog beter te zijn geworden. Chef-kok Merijn van Berlo is ontzettend creatief, wat resulteert in nooit-eerder-geproefde-gerechten, waarbij je van de ene smaaksensatie in de andere valt. Hij kookt veel met groenten en vergeten verse kruiden (lavas, kervel), maar ook lokaal vlees en duurzame vis. En de gerechten zijn toch heel vriendelijk geprijsd (29,50 voor menu), waardoor het allemaal nog lekkerder smaakt. Een pannacotta van blauwe kaas met duindoornolie (smeren we normaal op ons lijf!) met broccoli en amandelen, daarna een fijne gebakken griet met bloemkool, lavas en hoorn des overvloeds crackers.

Foyer pannacotta en griet (foto's: Caperleaves)

Foyer broccoli/kaas en griet (foto’s: Caperleaves)

FoyerGriet

 
Het dessert was de grootste verrassing ooit: bleekselderijsorbet, pudding van geitenmelk, rauwe granny smith en venkelloof. Wat een ongelooflijk uitgebalanceerd toetje. En dan nog die goede wijnen, het ongedwongen sfeertje, de knappe medegasten en het personeel dat alles precies goed doet. De avond kon al niet meer stuk, maar toen hoorden we ook nog dat de mannen nu een eigen vaste plek hebben gevonden aan de Ruyterkade. Gaat in mei open- en hopelijk kunnen ze tot die tijd hier blijven. Want wij zijn hooked.
Woensdag t/m zondag open
Keizersgracht 324, 06 28310403