Amsterdam: Remise 47 in hotel De Hallen

Restaurant Hotel de Hallen Amsterdam (foto: Caperleaves)

Het nieuwe hotel De Hallen ligt er wat eenzaam bij op een open terrein in hartje West. Later dit jaar komen er nog tv-studio’s, een bioscoop (van The Movies) en een food market bij, maar voorlopig moeten we het doen met een designhotel met restaurant en bar in de voormalige tramremise van de GVB.

Foto's Caperleaves

Foto’s Caperleaves

Remise47Caravan

 

 

Alles lijkt hier te kloppen: de inrichting is picobello, het publiek een goeie mix van arty Amsterdammers, samengestelde gezinnen en avontuurlijke toeristen, de menukaart leuk en sympathiek geprijsd. Op die laatste staan met het seizoen mee wisselende (brasserie)gerechten, maar ook een lijstje klassiekers. Gouwe ouwes als een Caesar salad met kippendijen en een bijzonder lekkere champignonsoep.

Foto's: Caperleaves

Foto’s: Caperleaves

Remise47Ceasar

 

 

Ook het voorgerecht met makreelrillette, aangemaakte frisee, grapefruit en gebakken makreel is een goed gerecht. De hoofdgerechten zijn wat minder geslaagd, maar dat betekent niet dat we het net geopende Remise 47 meteen afschrijven. De sfeer is exceptioneel prettig, net als de metershoge plafonds en deuren, de Deense designmeubels, de voorgerechten en onze buren. En dan hebben ze ook nog een zonovergoten terras en G&T’s met komkommer.
www.remise47.com