Amsterdam: restaurant Breda

Restaurant Breda in Amsterdam (foto: Caperleaves)

Restaurant Breda in Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Als je de afgebikte muren, speltbroodjes en groene smoothies even zat bent en een avond goed en lang wilt tafelen, is het nieuwe restaurant Breda op de Singel een fijne optie.

 

Fine dining, je kunt er wel eens naar verlangen in deze tijd van betonnen vloeren en houten tafeltjes met een schriel vaasje met een enkele bloem. Vooral Brabanders kennen dat gevoel: het bourgondische leven, dat is ze met de paplepel ingegoten. Dus openden de mensen achter Daalder en Guts&Glory een comfortabel fine dining restaurant met de Brabantse allure die ze van hun jeugd kennen. De muren zijn gesausd, de tafels bedekt met linnen. En het eten is een serieuze aangelegenheid, hoe jong de koks ook zijn.

Eten bij Breda in Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Eten bij Breda in Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

BredaEten2

 

 

Je eet bij Breda een verrassingsmenu (vanaf 47,50) en wacht vervolgens in spanning af (lastig dingetje vinden wij). Wij aten onder andere een corvina (vis) met mierikswortel, oestercreme, komkommer en dille. En een voorgerecht met scheermesjes wilde venkel, zeekraal, groene appel en een saus met pernod. Lekker frisse gerechten, mooi in balans. Later kwamen er nog een gebakken eendenlever, zwezerik en wilde eend voorbij. Niet direct onze eerste keus, wel heel erg goed bereid. De sfeer ademt Brabantse gezelligheid en nodigt uit tot lang tafelen (wat je sowieso al doet door al die gangen). Een echt avondje uit dus.
Singel 210
www.breda-amsterdam.com