Amsterdam: restaurant Izakaya

Restaurant Izakaya (foto: Caperleaves)

Restaurant Izakaya (foto: Caperleaves)

Een paar keer zaten we ’s avonds met de ellebogen bij ons lichaam gehouden zij aan zij aan de lange tafel in Izakaya- eigenlijk altijd met gezellige buren, waardoor de avonden nooit saai waren. We besloten er maar eens te gaan lunchen: plek genoeg, daglicht dat het eten nog mooier maakt en de smaakpapillen op scherp want geen wijn erbij. En het eten was beter dan ooit tevoren.

Gerechtjes Izakaya (foto's: Caperleaves)

Gerechtjes Izakaya (foto’s: Caperleaves)

IzakayaBeefTobanyaki

 

 

We gingen voor de business lunch: een vijftal kleine gangen, inclusief amuse en dessert. En wat hebben we zitten peuzelen! Tonijntartaar op crispy gefrituurde rijst, sashimi van dorade met yuzu (Japanse citrusvrucht) en Koreaanse salade, en een steaming hot pannetje met malse beef in een saus van soja, sake en yuzu. Het dessert is inmiddels een klassieker van Izakaya: madeleines met vanilleroom en huisgemaakte aardbeienjam. Zo lekker. Kost € 35 euro voor het hele rijtje. Je kunt overdag overigens ook gewoon a la carte bestellen.
www.izakaya-amsterdam.com