Amsterdam: restaurant Pension Homeland

Restaurant Pension Homeland (foto: Caperleaves)

Restaurant Pension Homeland (foto: Caperleaves)

 

 

Lekker terug naar de jaren ’70, maar dan zonder kaasfondue, kan bij Pension Homeland. In dit goed uitgewerkte concept met seventies interieur eet je goed geprijsde en bijzonder lekkere gerechten.
We krijgen er een beetje een Oldschool gevoel bij: pionieren op een verlaten terrein. Maar dan wel in het centrum van de stad. Pension Homeland zit in een leuk jaren ’60 gebouw met veel ramen op het water (we zien Nemo) op het marineterrein pal naast het Scheepvaartmuseum. Dit was voorheen de officierslegering: ze sliepen boven (waar nu hotelkamers zijn) en legden hier een biljartje. Het interieur is subtiel jaren ’70: linoleumvloer, kaarsen op tafel, veel bruin en oranje, Miro-achtige muurschilderingen, een bakstenen gemetselde openhaard, een sanseveria en vingerplant, schrootjesplafond.

Restaurant Pension Homeland (foto's Caperleaves)

Restaurant Pension Homeland (foto’s Caperleaves)

PensionHomelandOverizcht

 

De chef hier is Jerry, die kennen we nog van Oldschool en Merkelbach. Hij maakt altijd mooie gerechten, niet overdreven verfijnd, maar met lekker veel groenten en goed uitgebalanceerd. Een prachtige salade van palmkool met staartstuk en biermosterd bijvoorbeeld. Je kunt hier gaan voor een dagmenu (36 euro) of gewoon kiezen van de kaart met betaalbare gerechten. Zoals een bieten tarte tatin met geitenkaas, komijnyoghurt en een frisse oerwortelslade en een comforting gebakken zeebaars in een bisque en met een paar ravioli’s met paddenstoel en kastanje.

Gerechten Pension Homeland (foto's Caperleaves)

Gerechten Pension Homeland (foto’s Caperleaves)

HomelandBietentaartje

 

 

Echt eten waar wij van houden: niet te veel fratsen, maar toch ook niet zoals je thuis kookt. Alles is hier tot in detail uitgedacht, terwijl het niet als ‘weer een bedacht conceptje’ voelt. En juist daarom (en door het heerlijke eten) voelt het hier zo ontzettend goed.
Pension Homeland is ook een hotel en het heeft een leuke bar met groot terras aan het IJ.

www.pensionhomeland.com