Hotellobby’s hebben over het algemeen een prettige uitwerking op ons, dus we stonden dolenthousiast op de trappers richting de nieuwste aanwinst in de stad: restaurant The Lobby van Hotel V op de heerlijk rustige Nes. Het woord lobby is een knipoog, zien we al snel: dit is gewoon een restaurant, waar ook hotelgasten zich kunnen rondbewegen. Wel hebben ze hier een knap staaltje huiskamergevoel weten te creëren: de ruwe, industriële ruimte, met betonnen pilaren en vloer, is aangekleed met overdreven huiselijkheid. Een donkerbruine houten bar, een hoek met Perzisch tapijt, openhaard, stoffen lampenkappen, boekenkast en chesterfields. Het werkt allemaal als een tierelier.
Manvriendelijk
Meteen valt ons op dat ook over het eten is nagedacht: alles wat we voorgeschoteld krijgen en op de kaart zien is van goede kwaliteit en afkomstig van the usual suspects: Kazen van Kef, zuur van De Leeuw, brood van Karel Goudsbloem, worst van Brandt & Levie. Sowieso valt het ons op dat de kaart goed in het vlees zit, dus erg manvriendelijk is. We vinden een paar uitzonderingen en beginnen met een authentieke vissoep, inclusief rouille, die lekker in de knoflook zit, zoals het hoort. Daarbij een ‘V’s Famous Flammkuchen’ met peer, walnoot en fourme d’ambert. Een flinterdun pizzaatje uit de Elzas met als basis crème fraiche in plaats van tomatensaus, is een lekker, chewy borrelsnackje of voorgerecht. Als hoofd is er een visje van de dag, een pompoenrisotto, en wat vlees betreft weer keuze genoeg- allemaal van goede boerderijen. De porties zijn enorm en de smaak van de onglet de boeuf, gebraiseerde witlof en aardappelpuree met mosterd is uitstekend. En dan te bedenken dat zo’n compleet gerecht ‘los’ maar 19 euro kost. En de luchtige Parijse amandelsoes gevuld met citroencrème niet meer dan € 6. Allemaal inclusief deze fijne entourage- en ’s zomers ook nog een groot terras.
Nes 49, 020 7585275
www.hotelvnesplein.nl