Amsterdam: Restaurant Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland Amsterdam (foto: Caperleaves)

Vuurtoreneiland Amsterdam (foto: Caperleaves)

Ja, je moet er als de kippen bij zijn en lang van tevoren een plekje boeken voor het bijzondere eilandrestaurant dat deze zomer voor de tweede keer is verrezen. En voor slome duikelaars is er goed nieuws: het Vuurtoreneiland is er straks ook in de winter (haardvuur en deken incluis)!

Vuurtoreneiland Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Vuurtoreneiland Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

VuurtoreneilandSoep

 

 

Een avondje aanmeren voelt als een week Texel. En dan ook nog puur en goed eten, precies waar we van houden. Alleen al het tochtje met het schip is reden om bij Vuurtoreneiland te reserveren: in de zon op het dek, met leuke medegasten, een mand met brood, gekookte eitjes en doperwtenmuntpuree. Na een klein uur kom je aan op een eiland vol riet, een oud fort, een vuurtoren en zwarte schaapjes. En er is een glazen kas waarin we mogen eten. Op tafel wacht ons onder andere een plankje met wat fijngesneden palmkool met ricotta, biet met diklipharder van ’t Wad, wat ingelegde komkommer met zelfgemaakte piccalilly, een kloddertje likkepot.

Eten Vuurtoreneiland Amsterdam (Foto's: Caperleaves)

Eten Vuurtoreneiland Amsterdam (Foto’s: Caperleaves)

VuurtoreneilandExterieur

 

 

En het eten blijft verrassen. We krijgen gepekelde sardines met rabarber en venkel. Tussen de gangen door even het eiland op en de neuzen in de wind. Medegasten omarmen elkaar; al is de romantiek bij sommigen al jaren uit de relatie geblazen, hier bloeit hij weer op. Daarna nog een mals stukje lam, en een verfijnde griesmeel met kersenbavarois. We willen eigenlijk niet meer weg, dit gevoel willen we vasthouden. En warempel: we lezen op de site dat er plannen zijn om negen mooie hutjes op het Vuurtoreneiland neer te zetten.

www.vuurtoreneiland.nl