Amsterdam: Reuring

ReuringOverzichtLeukste

Reuring Amsterdam (foto: Caperleaves)

Reuring is een zaakje waar je voor omfietst. Letterlijk, want het ligt in een woonwijk in de Pijp. Maar we doen het graag, want hoe vaak zie je nou nog dat twee eigenaren zo gepassioneerd met eten en drinken bezig zijn.

We waren er een aantal jaren geleden voor het eerst, net nadat Johannes van Dam een 9,5 aan ze toekende. Ook wij vielen er van onze stoel: je verwacht niet dat er in een basic eetcafé en voor zo’n vriendelijke prijs, zo ontzettend goed gekookt wordt. Maar omdat de Lutmastraat geen deel uitmaakt van onze dagelijkse route en we op nog zo veel andere plekken proeven, waren we Reuring een beetje vergeten.

Reuring Bar en inktvis (foto's: Caperleaves)

Reuring Bar en Black Angus (foto’s: Caperleaves)

ReuringBlackAngus

 

 

Tijd om terug te gaan naar het kleine hoekpandje. Er passen maar een tiental tafels in, dus kun je zonder reservering naar een tafel fluiten. Mede-eigenaar Wouter vertelt ons dat dat eigenlijk nooit de bedoeling was. Ze wilden een buurt eetcafé worden, waar iedereen spontaan aan kwam schuiven. Maar ja, na zo’n recensie… en als er zo gekookt wordt… Binnenkort, waarschijnlijk in maart 2015, opent Reuring nog een zaak aan de overkant, waar je dus wel spontaan kunt binnenlopen.

Maar zover is het nog niet. Bij Reuring wordt er gewerkt met een wisselend driegangen menu van chef Martin (€ 33,50) en er is een bescheiden kaart met leuk geprijsde gerechten (vanaf 9 euro voor een voorgerecht, 19,50 voor een hoofd).

We eten onder andere een pijlstaartinktvis die zo mals is, dat het bijna kabeljauw lijkt. Ze hebben de inktvis eerst gepocheerd en daarna op de Green Egg gebarbecued. Niet normaal lekker, zeker in combinatie met de klein gesneden peterseliewortel en olijf. Ook wat de wijnkeuze betreft blijven ze ver weg van een doorsnee eetcafé. Daar wordt echt over nagedacht. We drinken een volle Friuli bij de inktvis, en een Tempranillo met veel tannines bij de Black Angus beef. Alles van hoge kwaliteit. Dit is echt een pareltje in een gek straatje. Maar goed dat ze gaan uitbreiden en voor nog meer reuring gaan zorgen.
www.cafereuring.nl/