Amsterdam: Rijsel

Restaurant Rijsel (foto: Caperleaves)

Restaurant Rijsel (foto: Caperleaves)

Dat uit eten gaan helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Rijsel. Als je eenmaal een reservering te pakken hebt tenminste. Deze Frans-Belgische rotisserie zit in een oud schoolgebouw vlakbij de Amstel en kent weinig opsmuk: de tafels zijn met papier bekleed, er is uitzicht op de roestvrijstalen keuken, een robuuste houten vloer. En dan het eten: niets ingewikkelds, maar wel heel veel goeds. Een Franse vissoep zoals hij hoort, geserveerd met rouille, toast en gruyere, of een klassieke huzarensalade voor de liefhebber.

Gerechten bij Rijsel (foto: Caperleaves)

Gerechten bij Rijsel (foto: Caperleaves)

RijselHuzarensalade

 

 

Daarna een klein haantje (poussin) met eromheen wat groenten, côte de boeuf met sauce bordelaise of een roggevleugel met beurre noisette. Daarbij komen dan gebakken aardappelen zoals bij moeders thuis, en kropsla met friszure dressing. De moelleux de chocolat (je weet wel dat cakeje uit de oven waar de chocolade uitgutst zodra je je vork erin zet) gecombineerd met vanille-ijs maakt het geheel mooi af. En dat voor € 31,50!

Interieur Rijsel (foto's Caperleaves)

Interieur Rijsel (foto’s Caperleaves)

RijselInterieurDetail2

 

 

Ondertussen doet de bediening wat zij hoort te doen: ons vriendelijk en kundig in de watten leggen. En ze hebben ondanks de drukte ook nog tijd voor een gezellig kletspraatje.
Marcusstraat 52, 020 463 2142
www.rijsel.com