Amsterdam: Roomservice at Olofs

Roomservice at Olofs (foto: Caperleaves)

Roomservice at Olofs (foto: Caperleaves)

Op de kop van de Zeedijk, in de eeuwenoude Sint Olofskapel, zit tijdelijk Roomservice at Olofs van sterrenchef Chris Naylor. Tot en met 30 april 2016 kun je hier goed dineren voor een prettige prijs -of gewoon even langs droppen voor een rode Vermouth met Amsterdams spuitwater.

Wij hebben eerlijk gezegd nog nooit bij restaurant Vermeer in Hotel Barbizon gegeten, maar waren ontzettend blij toen bleek dat chef-kok Chris Naylor de hoofdrol geeft aan groenten. Wat overigens niet wil zeggen dat je hier als verstokte vleeseter niet goed zit, maar vlees krijg je hier – evenals vis – als side dish (en desnoods kun je je volladen aan de charcuterie-bar op de entresol).

Roomservice at Olofs (foto's: Caperleaves)

Roomservice at Olofs (foto’s: Caperleaves)

IMG_2958

 
 

Zo’n grote koude kapel heeft best wat nodig om gezellig te worden, dus het is goed dat Hotel Barbizon momenteel totaal verbouwd wordt. Alle oude onderdelen zijn heel slim hergebruikt in het pop-up restaurant: van de vitrage en nachtkastjes tot schemerlampen en ingelijste prenten. Het is precies de juiste dosis knussigheid voor zo’n grote ruimte.

Op het menu bij Roomservice at Olofs bijvoorbeeld een pompoenpuree met zoutkorst en peer. Ja, dat klinkt niet bijster lekker, om nog maar te zwijgen van de witte bonen ragout met groene Thaise curry en boerenkool. Toch zijn het stuk voor stuk vreselijk lekkere meesterwerkjes. En dat voor de schappelijke pop-up prijs van 7,50 voor een voorgerecht en 12,50 voor een hoofd. Wij zeggen snel boeken dit buitenkansje, voordat de rest van de stad ‘m ontdekt heeft.
http://www.roomserviceatolofs.com/