Amsterdam: Rosie’s

Rosie’s Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Soms hebben we geen zin om uitgebreid te tafelen en vast te zitten aan een zoveel-gangenmenu. In dat geval is Rosie’s een uitkomst: in dit sympathieke zaakje aan de Rozengracht schuif je aan om natuurwijnen te proeven, met knappe bordjes eten ter begeleiding.

 

Rosie’s Amstersdam is een klein zaakje zonder al te veel poespas, maar met eigenaren die het begrijpen (ze kookten voorheen bij respectievelijk Bak en Ron Blaauw). Wij zaten beneden met uitzicht op de keuken aan een gezellig glas Verdicchio en een Surinaams pasteitje.

 

Eten Rosie’s Amsterdam (foto’s Caperleaves)

 

 

Op de spiegels staat met stift het menu uitgeschreven, variërend van een bloemkool curry en een bordje rauwe vis (zeebaars) tot in boter gebakken vis (tarbot) en vlees van de dag (lamsbout). Die kun je dus al naar gelang de avond vordert bestellen, wat een lekker vrij gevoel met zich meebrengt. Hoogtepunt vonden wij de pompoen met geitenkaas, een gerecht dat misschien wat weeïg en saai klinkt, maar bij Rosie’s wordt geserveerd met rode peper, zure peer, tahin, hennepzaad en wortel en dus een mooi uitgebalanceerd geheel was. De bediening is vreselijk vriendelijk en kundig, waardoor je hier ontzettend ontspannen zit. Ideaal buurtplekje dus, om op van die doordeweekse avonden te zien waar het schip strandt.

www.rosiesamsterdam.nl