Amsterdam: Scheepskameel

Scheepskameel (fotografie: Caperleaves)

Scheepskameel (fotografie: Caperleaves)

 

We zijn al jaren fan van restaurant Rijsel, alleen kunnen we er zelden terecht want het zit altijd vol. Gelukkig hebben de eigenaren een nieuwe zaak op het Marineterrein geopend. Bij Scheepskameel is olie het basismateriaal en zit de sfeer er meteen al goed in.

Het interieur van Scheepskameel is weer lekker ongedwongen, maar ondertussen vreselijk goed uitgekiend, precies als Rijsel. Niels Wouters (Goudfazant, Café Modern) heeft daar een handje in gehad. Gangen en kamers werden opengebroken en nu is het een enorme, hoge ruimte geworden met veel ramen, en een keuken die echt helemaal open is, van plafond tot vloer. Belgische caféstoelen en houten tafels doen de rest.

Eten bij Scheepskameel (foto's Caperleaves)

Eten bij Scheepskameel (foto’s Caperleaves)

ScheepskameelSteakTartare

 

 

Als wij er zijn is Scheepskameel krap tien dagen open, maar daar merk je weinig van. De sfeer is levendig, het personeel rent geroutineerd rond, de gerechten zijn mooi en leuk geprijsd. Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn, blijkt maar weer. Als de inkoop maar goed is en de chef-kok balans weet te houden. Een van de vier mede-eigenaren (drie komen er van Rijsel) is Thijs, de voormalige chef van Marius, die nu nog even zij aan zij kookt met Iwan, de chef Van Rijsel. Pakt allemaal erg goed uit. Denk aan een verse ricotta met lamsoor en doperwten met rabarber. Of geroosterde prei met stukjes spekbokking en een steak tartare van runderbavette met rozemarijnmayo.

Eten Scheepskameel (foto's Caperleaves)

Eten Scheepskameel (foto’s Caperleaves)

BScheepskameelBieten2

 

 

Het grootste verschil met Rijsel is dat olie hier het basismateriaal is, en bij Rijsel boter de overhand heeft. En oh ja: alle wijnen zijn Duits, wat dankzij de strenge selectie een erg goed idee blijkt. Ook bij Scheepskameel wil je elke week wel aanschuiven. En ook hier zijn we daarin niet de enigen, dus is het zaak alvast wat reserveringen te maken voor de komende tijd.

Kattenburgerstraat 7, gebouw 24
www.scheepskameel.nl