Amsterdam: Sir Hummus

Hummus met magic egg bij Sir Hummus (foto: Caperleaves)

Hummus met magic egg en salade bij Sir Hummus (foto: Caperleaves)

Een restaurantje met alleen hummus op de kaart. Dat lijkt saai, maar is in Israël de normaalste zaak van de wereld. Amsterdam heeft nu ook een plek waar ze de kikkererwt op een voetstuk plaatsen. Op naar Sir Hummus in De Pijp…

Het hoge hoekpand is in houwtje-touwtje stijl ingericht met een paar tafeltjes en een bar om aan te bestellen. Op het schoolbordmenu alleen hummus met salade en 2 pita’s (€ 6,50). Het jonge Israëlische eigenaren-trio heeft na jaren onderzoek het perfecte hummus recept ontwikkeld. Heel geheimzinnig allemaal. Wat ze wel vertellen: goede hummus maken is een 24 uurs-proces; als je een portie hebt besteld, leggen ze er pas de laatste hand aan. Daarna nog wat olijfolie, peterselie en sumak eroverheen. Geen idee dus hoe ze het doen maar onze kikkererwtenpuree is ongelooflijk smooth en lekker. Gretig scoopen we met een pita de hummus op en ook de salade met rauwe bietjes gaat erin als koek.
Vind je zo’n bordje en een salade toch nog wat karig dan kun je er een magic egg (gekookt ei volgens geheim recept geseasoned) bij krijgen of langzaam gegaard rundvlees. Wij waren vooral lyrisch over de spicy groene saus die standaard op tafel staat. Met jalapenos, limoen, koriander? Dat wilden ze natuurlijk niet verklappen.
Van der Helstplein 2, ook takeaway
www.sirhummus.nl