Amsterdam: Ter Marsch&Co

Ter Marsch&Co Burgerbar Amsterdam (foto: Caperleaves)

Ter Marsch&Co Hamburgerbar Amsterdam (foto: Caperleaves)

In de wirwar van hamburgertenten in Amsterdam zijn het de Rotterdammers die met echt iets bijzonders komen: prijswinnende burgers van Wagyu en Black Angus beef. Wij verorberden die extreem sappige Ter Marsch burgers als een stel hongerige havenarbeiders.

Burgerbar Ter Marsch&Co zat al in de Witte de Withstraat in Rotterdam en nu ook (tot en met voorjaar 2017) in het Carlton Hotel aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Het is een pop-up waar werk van is gemaakt met als eyecatcher een bar met groen geglazuurde tegels. Aan de tafels toeristen met tassen vol bloembollen (je kijkt hier uit op de Bloemenmarkt), maar ook carnivoren van creatieve kantoortjes in de buurt.

Ter Marsch heeft meerdere interessante hamburgers. De Burgeresse, met Japanse Wagyu en Schotse Black Angus, jus van wintertruffel, Spaanse witte ui en boerenkaas is niet alleen voor ons de winnaar, maar heeft ook de prijs ‘Beste Burger 2015 gewonnen’. Ze maken hier alles zelf en from scratch: fresh cuts voor de burgers, maar ook de brioche, friet en (truffel- of look)mayo zijn homemade. Fijn, zo’n goede burgertent in de buurt, maar dan wel voor af en toe, want ’s avonds ging er weinig meer bij na die lunch met een ‘Lady-burger’ van 150 gram.
www.termarschco.nl/amsterdam