Amsterdam: The Cottage

Pie bij The Cottage (foto Caperleaves)

 

Goed nieuws: een van de koks van onze Shortlister Buffet van Odette heeft haar eigen stek in Oost. Voor comfy Britse gerechten met ingrediënten uit de eigen organic moestuin en een fatsoenlijke Pimm’s cocktail, moet je voortaan bij The Cottage zijn.

Colette (die van Odette) en haar broer Gilles runnen The Cottage samen met hun wederhelften Betske en Maarten. Inderdaad, een familiebedrijf en dat voel je aan alles. Vol ijver en enthousiasme word je hier onthaald- alles willen ze zelf doen. Dat betekent geen ongeïnteresseerde studentes aan je tafel, maar een van de vier eigenaren die van de hoed en de rand weet.

The Cottage Amsterdam (foto’s Caperleaves)

 

 

Het interieur is low budget maar voldoet met wat bij elkaar geraapte meubels: oude ribfluwelen barkrukken, verschillende houten stoelen, fauteuils met fluwelen zittingen- het heeft wat muffigs. Maar gelukkig zijn de wanden en bar fris in de verf gezet en wordt er volop in de keuken geïnvesteerd, onder andere met een eigen moestuin bij de ouders van Maarten aan de Kanaaldijk. Van die moestuin krijgen wij sappige sperziebonen op de linzensalade met gepocheerd ei en kappertjes-dragondressing. Gelukkiger kun je ons niet maken. En ook de oer-Engelse pie, waarvan wij de vegetarische met zoete aardappel, ui, paddenstoel en cheddar kiezen, is extreem troostend. Het is een buurtplek waar je de hele dag kunt binnenwandelen, voor een zelfgebakken scone, een Pimm’s (Engels drankje) cocktail, een betaalbaar avondmaal, of (op zondag) een echte Sunday Roast. Behalve op dinsdag dan zijn ze dicht en gaan de stelletjes lekker tuinieren.
Linnaeusstraat 88
www.thecottage.amsterdam