Amsterdam: The Hoxton Hotel

The Hoxton Amsterdam (foto: Caperleaves)

The Hoxton Amsterdam (foto: Caperleaves)

Ook in onze eigen stad worden we dolgelukkig van een fijn hotel. Zeker als dat hotel The Hoxton heet (de creatieve mini-keten uit Londen), en vijf majestueuze panden op de Herengracht en Singel beslaat…

The Hoxton is geen vijfsterren-bedoening met een statige receptie, glimmend designinterieur of luxueuze inrichting. Wel vind je er een goed uitgekiende ratjetoe aan jaren ’50-‘70 meubels, intense kleuren en afgebikte muren. Losjes en sympathiek is onze eerste indruk. Klopt ook wel, want The Hoxton heeft als streven veel Amsterdammers over de vloer te krijgen. En al zijn ze pas een paar weken open, dat lukt als een tierelier. De sfeer is lively, mede dankzij feestjes, lezingen en borrels van magazines als Frame en Vice.

 

Lobby Hoxton Hotel Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Lobby Hoxton Hotel Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

HoxtonLobby

 

 

The Hoxton’s restaurant Lotti’s serveert prima eten, tikje grofstoffelijk, maar de prijzen zijn dan ook weer heel erg ok voor deze plek aan de gracht. En dan nog die kamers. Als je een beetje vroeg boekt, heb je er al eentje voor € 89 voor jezelf, maar eerder kom je uit op een prijs van € 174 (gemiddeld). Dat is echt weinig voor een comfy room with a view over een Amsterdamse gracht.

 

Kamer in The Hoxton Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Kamer in The Hoxton Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

HoxtonKamerBureau

 

 

De plafonds zijn hoog, het bed comfortabel, de muren diepblauw en de styling helemaal Mad Men, inclusief een gele telefoon, hoewel elke kamer weer anders schijnt te zijn (het zijn monumentale panden, vandaar). Bij The Hoxton zijn de kamers niet even neergeknald, maar zijn duurzame en zo te zien ook dure materialen gebruikt. Wij worden blij van de badkamertegels en de klassieke wastafel, en ook van de seventies spiegel naast het bed die de ontwerpers, de Nederlandse Nicemakers, speciaal voor de kamers hebben laten maken.

 

Styling The Hoxton Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Styling The Hoxton Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

DetailHoxton3

 

 

Ondanks al deze luxe is de vibe lekker no-nonsense. Ontbijt hangt de volgende ochtend in een papieren zak aan je deur. Beetje yoghurt en granola en een banaan. That’s it. Wil je meer dan ga je maar beneden in het restaurant zitten. Thee en koffie maak je op de kamer- in de minibar staat zelfs melk voor een (Engels) wolkje in de thee. En als we de volgende ochtend de lift uitkomen en overal leuke en interessante mensen zien, druk in de weer met elkaar, willen we eigenlijk de deur niet meer uit.
www.thehoxton.com/amsterdam