Amsterdam: Vergulden Eenhoorn

Vergulden Eenoorn (foto's Caperleaves)

Vergulden Eenhoorn (foto’s Caperleaves)

 

Als je niet beter weet, denk je bij een bezoek aan de Vergulden Eenhoorn dat je bij een pannenkoekenboerderij in Drenthe bent beland. Niet dus! Het is een oase op de Amsterdamse Ringdijk, met prima eten en volop bomen, sappig gras en bedden van violen…

Vergulden Eenhoorn (foto's: Caperleaves)

Vergulden Eenhoorn (foto’s: Caperleaves)

TerrasVerguldenEenhoorn

 

 

De eigenaren kennen we al van Hanneke’s Boom, Cannibale Royale, de Bloemenbar en zuks meer. Drie jaar zijn de mannen bezig geweest om van deze stadse oase een niet pretentieuze horecagelegenheid te maken, wat nogal wat voeten in de aarde had, aangezien de voormalige boerderij uit 1702 een monument is. De tuin rondom is weldadig met sappig gras, een bed van violen, gouden regens en meer flora waar wij stadse types de naam niet van kennen. Op verschillende plekken om het restaurantgebouw – een voormalige koeienstal – heen, zijn terrassen gemaakt.

Vergulden Eenhoorn (foto's: Caperleaves)

Vergulden Eenhoorn (foto’s: Caperleaves)

ZeebaarsVerguldenEenhoorn

 

 

De Vergulden Eenhoorn is een fantastische plek voor een drankje met borrelhappen of een kaasplankje van Kef. Voor het eten zouden we niet direct omfietsen; het is wat eetcafeachtig -maar ze vragen ook bizar lage prijzen voor de gerechten, dus eigenlijk is het gewoon prima. En de zeebaars met antiboise was echt lekker(€ 16,50!). Een flink bord vol ook nog. Maar die plek! Sjonge jonge, dat is toch wel uniek in Amsterdam.
www.verguldeneenhoorn.nl