Amsterdam: Vinnie’s Deli 2

Uitzicht Vinnie's Deli 2 (foto: Caperleaves)

Uitzicht Vinnie’s Deli 2 (foto: Caperleaves)

 

Bij Vinnies Deli in de Haarlemmerstraat liepen we altijd al graag binnen, en sinds kort is er een replica aan de Nieuwezijds Kolk. Nu kunnen we ook Ottolenghi-achtig eten op dit gekke gribusplein aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Vinnie's Deli (foto's: Caperleaves)

Vinnie’s Deli (foto’s: Caperleaves)

VinniesMuur

 

 

Vinnie’s Deli 2 zit in een lieflijk oud pandje en is net als de blauwdruk vrij klein met beneden een (salade)bar en een paar zitplekken. Een trapje op naar boven staan nog wat tafels met uitzicht op de afgebikte muren en stadstaferelen. De tafeltjes staan dicht op elkaar dus we raken snel aan de praat met een gezellige vegan buurvrouw. De kaart is vreselijk: veel te veel gerechten die ons aanspreken. Vinnie haalt de inspiratie deels bij Ottolenghi: gegrilde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappelpitjes, linzensalade met paddo’s en gepocheerd ei, maar er is ook een klassieke Reuben Sandwich (pastrami, zuurkool, Emmenthaler), biologische kipcurry of een broodje Amsterdamse ossenworst met zuur. Allemaal vers, organic en waar mogelijk lokaal.

 

Vinnie's Deli (foto's Caperleaves)

Vinnie’s Deli (foto’s Caperleaves)

VinniesSla

 

 

Wij proeven het groene sap, een broodje makreel met ingelegde gember-komkommer en een (glutenvrije) spinazie-boekweitpannenkoek met een geweldig aangemaakte kruidensla. Blij dat we weer ergens terecht kunnen met onze gezond kritische smaak.
Nieuwezijds Kolk 33/Haarlemmerstraat 46
www.vinnieshomepage.com