Amsterdam: wijnbar Alex+Pinard

Wijnbar Alex+Pinard (foto Caperleaves)

Wij zijn weleens domweg gelukkig. Meestal komt er dan een goed glas wijn aan te pas en staat er een lekker bordje voor onze snufferd. In de Dapperstraat kunnen we die domme gelukzaligheid nu eindelijk ook ondervinden. In een groot hoekpand zit sinds kort wijnbar Alex + Pinard, een fijne plek zonder poespas maar mét borden en glazen vol kwaliteit.

Alex + Pinard in Amsterdam-Oost is een echte omfietswijnbar. Wij stappen graag op de trappers om neer te ploffen in een warm bad van wijn en lieve mensen. Sommelier Alexandra (roepnaam Sanna) en chef-kok Nathaniël schaffen hun producten met zorg aan (ze hebben alleen al 12 verschillende wijnleveranciers). Op de menukaart niet te ingewikkelde gerechtjes die enorm tevreden stellen. Zoals het kippetje gestoofd in een sloot goede Riesling, Noordzeekrab-salade op toast met dille en zachte cecina de Leon (gerookt en gedroogd rundvlees) dat met flinke vlokken parmezaan en goede olijfolie wordt opgediend.

 

Eten bij Alex+Pinard (foto’s Caperleaves)

 

 

Ondertussen gaat het natuurlijk ook om de wijn. Sanna doet deels mee aan de natuurwijnen, maar weigert de funky appelsapsoorten. Ze schenkt veel variates per glas en is niet te beroerd om te laten proeven. Van de frisse vinho verde voor nog geen vier euro en een oranje Spaanse natuurwijn tot een Italiaanse waarin je de vulkaangrond proeft. Wij zijn om – en dom.
Dapperstraat 10

www.alexpinard.nl