Amsterdam: YAY Food&Yoga

YAY Amsterdam (foto: Caperleaves)

YAY Amsterdam (foto: Caperleaves)

 

Hoewel we ook echt wel genieten van alle copieuze maaltijden, truffeldiners en seven course dinners die ons werk ons voorschotelt, moeten we toch af en toe aan de gezonde kost om een beetje in balans blijven. Voor die dagen is er een nieuwe healthy hang-out in de Pijp…

 

Interieur YAY Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Interieur YAY Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

YAYAmsterdamOverzicht2Klein

 

 

Raw, vegan, yoga, glutenvrij, iedereen heeft er de mond van vol.  Bij YAY kun je je helemaal onderdompelen in deze lifestyle. In een lang en groot pand tussen de Gerard Doustraat en Albert Cuyp hebben eigenaressen Kelly en Nanda een verantwoorde pauzeplek gecreëerd. Er is plaats voor yogalessen, een winkel met coole duurzame spullen en een café waar je raw eet. Dus geen ovens maar wel slow juicers en dehydraters die tot 42 graden verwarmen.

 

Sappen en eten bij YAY (foto's: Caperleaves)

Sappen en interieur YAY (foto’s: Caperleaves)

YAYZAmsterdamZitjeklein

 

 

De kaart staat vol met ontzettend gezonde lunchgerechten, waar we niet uit kunnen kiezen, omdat we ons er geen voorstelling van kunnen maken. Gelukkig is er een plateau voor twee met een selectie (22,50). We eten een frisse salade van gemasseerde(!) boerenkool, noodles van kelp en wortel met pittige kimchee (gefermenteerde kool), bietencrackers met amandelspread, een Thai curry van avocado met bloemkoolrijst en vrolijk gekleurde wraps van tayerbladeren.

Eten bij YAY Amsterdam (foto's: Caperleaves)

Eten bij YAY Amsterdam (foto’s: Caperleaves)

YAYKimcheeKlein

 

 

Om ons heen zien we modemeisjes druk kauwen, een jonge oma met haar kleinkind aan de groentesap en een paar expats die geïnteresseerd naar de dromenvangers aan de muur kijken.
Het is even wennen: geen kaas, geen ei, niks warm. Maar we hebben wel echt heel smakelijk gegeten en voelen ons daarna zo licht als een veertje. En vanavond gaan we weer lekker aan de wijn.

www.yayamsterdam.nl