Bahama’s: Compass Point Beach Resort

CompassPoint rijtje

Compass Point Beach Resort, Bahama’s (foto: Caperleaves)

Vind maar eens een leuk, kleinschalig hotelletje op New Providence, het hoofdeiland van de Bahama’s. Je moet in ieder geval uit de buurt van hoofdstad Nassau blijven: daar meren alle cruiseschepen aan en zie je de lichtroze torens van mega-hotel Atlantis opdoemen (3000 kamers, Las Vegas stijl). Gelukkig vonden wij aan de rustige kant van het eiland Compass Point Beach Resort.
Dit fijne boutique hotel ligt direct aan de turquoise zee (met smal strand) en bestaat uit vrolijk gekleurde houten bungalows. De eerste huisjes werden ooit op deze plek neergezet voor muzikanten – aan de overkant van de weg zat namelijk het legendarische Compass Point Studio’s, waar onder andere Grace Jones en Robert Palmer hun grootste eighties hits opnamen.

 

CompassPointhuisjeBehalve de leuke eenvoudige huisjes of kamers met hemelbed, fan/airco en douche heeft het resort een zwembad en een restaurant. Bij laatstgenoemde eet je verse vis gevangen door lokale vissers, maar ook Amerikaanse burgers en gerechten met conch, een soort smakelijke zeeslak die door de Bahamianen verwerkt wordt tot fritter, salade of soep. Kortom, een lekkere plek om een paar dagen te blijven hangen: lezen aan het zwembad, snorkelen bij buurstrand Love Beach, duiken (het eiland wordt omringd door fantastische riffen)… En misschien toch nog maar even naar Atlantis want in de lobby, ingeklemd tussen het casino en het reusachtige aquarium, zit een vestiging van Nobu, het beroemde Japanse restaurant van Nobuyuki Matsuhisa.

www.compasspointbeachresort.com/