Berlijn: restaurant Glass

Restaurant Glass Berlijn (foto: Caperleaves)

Restaurant Glass Berlijn (foto: Caperleaves)

 

In Berlijn wemelt het van de knusse hipsterzaakjes met houten tafeltjes, ongestukte muren en betonnen vloeren. Maar soms is het ook gewoon lekker om ouderwets te fine dinen aan tafels met linnen. Een geschikte plek daarvoor is Glass aan de West-kant van de stad.

 

Voorgerechten bij Glass (foto's: Caperleaves)

Voorgerechten bij Glass (foto’s: Caperleaves)

IMG_8797

 

 

 

Eyecatcher in de inrichting van Glass is de golvende spiegelwand die de zaak in tweeën deelt. Verder is alles rustig gehouden: zwarte stoelen, zwart-wit gedekte tafels, een houten blokjesvloer. Logisch ook: er gebeurt al genoeg interessants op je bord. Israëlische chef Gal Ben Moshe experimenteert volop: hij maakt verfijnde gerechten met Aziatische en zelfs Mexicaanse invloeden. Je gaat hier echt voor de full monty: dus na vele amuses kies je voor vijf (75 euro) of zeven gangen (95 euro).

eten bij Glass Berlijn (foto's: Caperleaves)

eten bij Glass Berlijn (foto’s: Caperleaves)

IMG_8804

 

 

Wij aten onder andere boterzacht lamsvlees met dadels, kappertjes en bloemkool en een voorgerecht met foie gras, ponzu (Japanse saus met citrus), nukazuke (Japanse pickle) en zeewier. Al liggen er ware kunstwerkjes op je bord, de sfeer is gelukkig behoorlijk ontspannen. Komt misschien door de tatoeages van de bediening, de up-beat muziek of de grappenmakende eigenaresse. Hoe het ook zij: een fijne plek voor een lange avond tafelen.

Uhlandstrasse 195
www.glassberlin.be