Vroeger, tot een paar maanden geleden, gingen onze haren nog overeind staan bij de gedachte aan all-inclusive. Dat massale gedoe, die bergen ongeïnspireerd eten. En toen werden we uitgenodigd door Club Med Cancun in Mexico en ondervonden we dat all-inclusive ook best exclusief kan zijn. Dit paradijselijke resort bestaat al sinds eind jaren ’70 en heeft dus het mooiste plekje op die lange strip met hotels. Onze stijlvolle en riante kamer had een privéterrasje met ligbedden, en we liepen zo over een paadje naar die niet normaal mooie zee. Zelfs vanuit onze enorme badkamer konden we het blauwgroene water zien.
En dan onze grootste vrees: het eten. Nou: we waren volledig in onze nopjes. Vooral met de Mexicaanse keuken: huevos rancheros met guacamole, habanero pepers en Pico de Gallo (mengsel van fijngesneden tomaat, ui, limoensap en koriander). En dat de hele dag door kunnen eten bleek ook goed voor ons te werken: wat fruit in de vroege ochtend, even sporten, roerei met spinazie en picco de gallo als ontbijt, visje voor de lunch, snackje bij de borrel, dat werk. En tussendoor lekker op een strandbedje uitbuiken. Of kajakken, surfen, waterskiën en slenteren door de tropische tuin, waar de leguanen ons voor de voeten lopen. Ja, zo willen we wel vaker op all-inclusive vakantie!
www.clubmed.nl