Cascais: Martinhal Hotel

 

Martinhal Cascais (foto Caperleaves)

Martinhal Cascais (foto Caperleaves)

 

Vakantie vieren met kinderen kan best een opgave zijn. Maar niet bij Martinhal, een luxe design familiehotel. Bij hun spiksplinternieuwe derde locatie, in kustplaats Cascais vlakbij Lissabon, kwamen we zowaar tot rust.

Bij het nieuwe Martinhal Hotel in de posh buitenwijk van badplaats Cascais (half uurtje van Lissabon), is alles mooi en aangenaam. De parkachtige tuin, de zwembaden, de spa-behandelingen met organic producten, het binnenzwembad en de jacuzzi waar kinderen gewoon in mogen (handig voor als de zon een keer niet schijnt). De riante kamers zijn stijlvol ingericht en hebben mega-bedden en -badkamers, en het eten in de restaurants is erg goed, zelfs het kindermenu (denk aan gebakken zeebaarsfilet met broccoli en een aardappelpureetje). Niks all-inclusive ellende dus, alles is hier lekker exclusief.

Martinhal Cascais (foto: Caperleaves)

Martinhal Cascais (foto’s: Caperleaves)

IMG_0121

 

 

En de kinderen dan? Die zijn echt nergens tot last. Achter een rij planten is in het designrestaurant een speelhoek gecreëerd waar ze onder begeleiding spelletjes doen en tekeningen maken. En niemand kijkt raar op als een kleine schreeuwlelijk (we noemen geen namen) met te harde stem zijn gelijk wil halen. Er is bovendien nog een geweldig terrein waar ze zich dagen kunnen uitleven, met kabelbanen, springkussens, zwembad, voetbalveld en wat al niet meer. Uitstapjes zijn ook zo gemaakt: wij leenden fietsen van het hotel en trapten richting de kust (tien minuten), naar een vuurtorenmuseum en die leuke badplaatsen Cascais en Estoril. Je bent ook zo met het boemeltreintje in onze lievelingsstad Lissabon, mocht je wat actie willen. Hoeft allemaal niet natuurlijk, want echt relaxed vakantie vieren lukt eigenlijk het beste in het hotel zelf.

www.martinhal.com