Chouzy-sur-Cisse: Villa Roffa

Villa Roffa in de Loire (foto: Caperleaves)

Villa Roffa in de Loire (foto: Caperleaves)

 

Altijd fijn een goed stop-over adresje op weg naar het zuiden. En dan het liefst lekker tuttig Frans, inclusief bloemenbehangetjes en rijk gedecoreerde badkamers. Villa Roffa heeft het allemaal, plus uitzicht op de Loire, een verkoelend zwembad en een allervriendelijkste (half-Nederlandse) gastvrouw…

 

Als die kinderen elkaar op de achterbank de hersens inslaan, als iPads, Jip en Janneke cd’s en ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ geen soelaas meer bieden, is het verstandig de auto een grindpad op te rijden en iedereen uit te laten. Bij Blois, iets voorbij Orleans, op zo’n zeven uur rijden van Amsterdam, was Villa Roffa onze redding. Een beetje een Fawlty Towers-setting, maar dan zonder Basil.

Villa Roffa in de Loire (foto's Caperleaves)

Villa Roffa in de Loire (foto’s Caperleaves)

HuisVillaRoffa

 

 

Het huis uit begin 19e eeuw is groot en voor een deel nog in originele staat. Dat betekent dat de kamers van top tot teen gedecoreerd zijn, met zijden behang, dubbele gordijnen, kwastjes en spreien.
De grote lap grond om het huis is flink aangeharkt en er is een fijn zwembad om in te plonzen. En een pooltafel waar gasten gebruik van mogen maken, maar dat is dan wel door het hele huis te horen, de muren zijn dun. Als ontbijt was er goed stokbrood, clafoutis van kersen, kaas en lekkere homemade jammetjes.

Kamer en badkamer Villa Roffa (foto's: Caperleaves)

Kamer en badkamer Villa Roffa (foto’s: Caperleaves)

BadkamerVillaRoffa

 

En dan heb je nog Nathalie, een lieve Parisienne die dertig jaar in Rotterdam woonde en dus vloeiend Nederlands spreekt. Kun je eens wat meer uitwisselen dan de verplichte beleefdheden.
www.villaroffa.com

Note:
Eigenlijk is het de bedoeling dat je hier minstens twee nachten boekt (voor ons heeft Nathalie een uitzondering gemaakt). Er is gelukkig voldoende te zien in de omgeving, de Loire telt alleen al zo’n 350 kastelen…