Op zich is het al een hele happening om bij Chateau de Haute Serre (vlakbij Cahors in het Zuidwesten van Frankrijk) aan te komen rijden: langs de oneindige rijen wijnranken, de bizarre kalkwitte oprit op (pijn aan de ogen), naar de wijnkelders en de verbouwde schuur.
De wijn behoort tot de top van dit gebied, maar er is meer, namelijk een restaurant. Daar eet je vele gangen of een eenvoudig menuutje, uiteraard voorzien van een glas lekkere wijn (diepzwarte Cahors, maar probeer vooral ook de Albesco Chardonnay van dit chateau).
Voor 25 euro krijg je een dagmenu, met bijvoorbeeld vlees van de houtskoolgrill (de chef werkte jarenlang in Argentinië), overgoten met een sausje van ingelegde groenten en bosui en vergezeld van wat mesclun (jonge bladsla).
Daarna een dessert met aardbeien en passievruchtenbavarois en tot slot koffie. Ingewikkelder, uitgebreider en duurder kan natuurlijk ook. Loop met volle maag vooral nog even door de wijngaarden en langs het chateau van de eigenaar.
www.hauteserre.fr