Florence: Belmond Villa San Michele

BelmondSanMicheleDoorkijkje kopie

Belmond Villa San Michele Florence (foto: Caperleaves)

Tijdens een weekendtrip naar Florence kun je middenin de stad gaan logeren of in de rollende heuvels vlak daarbuiten, in Fiesole. Het plaatsje was al de favoriete stek van Etrusken, Romeinen en allerlei monniken en ook wij waren nauwelijks weg te branden van deze wonderschone berg waar -niet geheel toevallig- een Belmond hotel zit.

 

BelmondSanMicheleLobby

Lobby en loggia Belmond Florence (foto’s: Caperleaves)

BelmondSanMicheleLoggia

 
 
Dat wij echt fan zijn van Belmond Hotels is inmiddels vast wel duidelijk. Deze collectie -het is geen keten want elk hotel staat op zichzelf- extreem exclusieve hotels staat bij veel mensen hoog op de honeymoon lijst. Bij Villa San Michele kijk je uit over rijen cipressen en steeneiken tot aan de rode daken van Florence met de Duomo als hoogtepunt. En dan hebben we het nog niet eens over de tuinen, de service en de tot speculatie leidende (‘Waarom is deze mooie vrouw met zo’n rare man?’) medegasten.
Hotel Villa San Michele zit in een vijftiende-eeuws Franciscaner klooster heeft een mooie, sobere stijl. De indrukwekkende gevel is ontworpen door niemand minder dan Michelangelo en op de langgerekte loggia is een restaurant (ook toegankelijk voor niet-hotelgasten) waar ieder tafeltje dat bijzondere uitzicht over de stad heeft.

 

Belmond Villa San Michele Florence (foto: Caperleaves)

Belmond Florence (foto’s: Caperleaves)

BelmondSanMichelePool

 
 
De kamers van Villa San Michele zijn plezant maar iets minder sensationeel dan de rest: eenvoudige antiek-stijl meubels, wel een mooie handgeweven sprei uit Florence, een reusachtige badkamer en een fijn terras waar we ons ontbijt verorberden. Plus de rariteit van elke Belmond: een tv die op een vintage James Bond-manier uit een eikenhouten kastje tevoorschijn komt.
www.belmond.com/villa-san-michele-florence/