Helsinki: Hotel Klaus K

Hotel Klaus K in Helsinki

Hotel Klaus K in Helsinki

 

Op de een of andere manier is de hotel scene van Helsinki een beetje ouderwets- in tegenstelling tot de vele, hippe restaurants en koffiebarretjes die de stad rijk is. Klaus K, een member van Design Hotels, is een fijne en betaalbare optie op een centrale plek.

Wij sliepen in een Sky Loft kamer: een extra hoge ruimte op de bovenste verdieping. Hoewel het interieur misschien iets out-dated aanvoelt (veel velours), is de kamer uiterst comfortabel en wil je er  in rond blijven hangen. De badkamer heeft een rain shower, er is een comfy loungebank, een ongelooflijk lekker bed en het ontbijt behoort tot de betere hotel-ontbijten.

Sky loft Hotel Klaus K (foto's Caperleaves)

Sky loft Hotel Klaus K (foto’s Caperleaves)

img_1240

 

 

En dan heeft Klaus K nog iets waardoor je de deur niet meer uit wilt: restaurant Toscanini. Precies, dezelfde naam als onze favoriete Italiaan in Amsterdam, en met bijna net zo lekker eten. Wijnen zijn overigens in heel Helsinki aan de prijs: je stapt in bij zo’n € 40,-.

Ga je wel de deur uit, dan is dit hotel een prima vertrekpunt. Alles is op loopafstand (Helsinki is niet zo groot): van het design museum en de bijzondere Silent Chapel tot chique winkelstraten en hipster wijk Punavuori met al haar leuke restaurants en boetiekjes.

www.klauskhotel.com