IJsland: Blue Lagoon

Blue Lagoon IJsland (foto: Caperleaves)

Blue Lagoon IJsland (foto: Caperleaves)

Op weg naar New York met Iceland Air maakten we een stop-over van 24 uur in IJsland. En als je in dit gekke, desolate land bent, breng je natuurlijk een bezoek aan de Blue Lagoon. Lekker badderen in warm blauw water, middenin een besneeuwd vulkaanlandschap.

De Blue Lagoon ligt op een half uurtje van het vliegveld en een uur van Reykjavik in the middle of nowhere, dus het is handig om vooraf de GPS-coördinaten (staan op de site) in te voeren. Zelf maakten we een flinke detour door ijzig onbewoond gebied voordat we bij dat prachtige ijsblauwe water kwamen.

Blue Lagoon en LAVA restaurant (foto's: Caperleaves)

Blue Lagoon en LAVA restaurant (foto’s: Caperleaves)

BlueLagoonLavaRestaurantCloseLo-Res

 

 

Blue Lagoon is een spa-complex in Scandinavische duurzame stijl. Het blauwe water trekt nogal wat toeristen, maar met ons premium ticket konden we die goed op afstand houden. We dobberen in de vrieskou in water van 38 graden dat uit de diepste krochten van de aarde komt. Die blauwe kleur komt van de silicaten en blauwalgen die erin zitten. Ook is het water zwavelrijk en erg zout. Maar juist die combi schijnt wonderen te verrichten bij huidproblemen. Ons haar kwam er iets minder goed vanaf: wij liepen nog weken met een soort touw, dus houd je hoofd boven water.
Na de natuurlijke wellness kick van het warme blauwe water schoven we nog even aan in restaurant LAVA voor een lunch. We eten schol die net uit de ijskoude IJslandse wateren gehengeld is en de beste langoustines ooit. Helemaal schoon en met een rond buikje is de vliegreis naar New York een peulenschil.

Het is verstandig om je toegangskaarten voor de Blue Lagoon vooraf online te boeken; er is een maximum aantal bezoekers.
www.bluelagoon.com