Leersum: Hotel Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen (foto’s Caperleaves)

Vastgeroeste Amsterdammers hebben soms ook behoefte aan een weekend natuur. Maar dan het liefst wel een beetje op stand graag. Parc Broekhuizen werd vijf jaar lang met oog voor detail gerenoveerd en biedt niet alleen een adellijke omgeving, maar ook knap design en culinair vertier.

 

Parc Broekhuizen (foto: Caperleaves)

 

 

Het landgoed op de Utrechtse Heuvelrug is al eeuwenoud, maar het landhuis is relatief jong: begin 1900 brandde het namelijk tot de grond af en werd het opnieuw – in de stijl van Lodewijk XVI- opgebouwd. Sinds begin 2017 zijn er 22 suites om in te slapen, er is een restaurant (Voltaire) met sterambities, een knus en tikkie kitscherig barretje en er is een hele berg natuur met fijne wandelroutes. Het interieur van Parc Broekhuizen komt uit de koker van Judith van Mourik en is uitermate stijlvol.

 

Bar + restaurant Parc Broekhuizen (foto’s Caperleaves)

 

 

Wij sliepen in een medium loft suite, bovenin de nok en dus met volop sfeer door de houten balken. Werkelijk alles is onder handen genomen en nergens is op beknibbeld. Van de mooi betegelde badkamer met regendouche en Aesop cosmeticaspullen tot het fijne zitje met Gubi-stoeltjes. De minibar is inclusief en is gevuld met wat flesjes fris, water, biertjes en design chocolade. Kopje groene thee erbij en wij zijn in onze nopjes. Ook het ontbijt is goed doordacht bij Park Broekhuizen: een klein buffet met precies de juiste spullen (granola, mooi rookvlees, scones, vers fruit) en een leuke eierkaart (met o.a.Thaise omelet, eggs benedict met avocado).

Loft suite Parc Broekhuizen (foto’s Caperleaves)

 

 

Het eten in Voltaire is op topniveau: sterrenchef Jacob Jan Boerma (De Leest, The White Room) stuurt de boel aan op afstand. Enige minpuntje vonden wij dat je verplicht bent om in het weekend het chefs menu te nemen van zes gangen à 75 euro. Heb je niet altijd zin in (of de portemonnee voor). Overigens wordt er druk gebouwd aan een tweede restaurant met een minder hoge drempel, dus dat is dan ook opgelost.

www.parcbroekhuizen.nl