Amsterdam: Libertine café café

Libertine cafe cafe (foto Caperleaves)

Libertine cafe cafe (foto Caperleaves)

 

Bij Libertine café café in de Wolvenstraat geen overdreven health gedoe met groene sappen en kale, maar comfortabel eten. Eten dat pruttelend uit de oven komt en je de hele dag op de been houdt.

Alles gaat bij Libertine café café de reusachtige houtoven in: van eitjes ‘en cocotte’ (in gietijzeren pannetje) of bloemkool met fontina en taleggio (aanrader!) tot luchtige pizzetta met spinazie, ei en Parmezaanse kaas. Van de kaart bestel je ook frisse salades, pasta vongole, risotto, bavette, een crostini met fava beans (tuinbonen) en drankjes tot diep in de nacht. Juist: dit is een all day restaurant.

Comfy eten bij Libertine (foto's Caperleaves)

Comfy eten bij Libertine (foto’s Caperleaves)

bloemkoollibertine

 

 

 

 

Libertine oogt en voelt meteen als een klassieker. Een soort Luxembourg, maar dan in een Casper Reinders-jasje gegoten. Er is een grote open keuken met houtoven, aan de donkergrijze muren hangen bakken met planten, er staan tafeltjes in verschillende vormen en kleuren marmer,  daaromheen Thonet stoelen en houten plankjes banken. Kortom, een prettige setting voor een smakelijk bordje en een tevreden buikje.
www.libertinecafe.amsterdam