Lissabon: A Cevicheria

A Cevicheria Lisbon (foto: Caperleaves)

A Cevicheria Lisbon (foto: Caperleaves)

 

A Cevicheria in de wijk Principe Real doet niet aan reserveringen en met een beetje pech sta je tien minuten buiten te wachten. Maar als beloning krijg je vreselijk lekkere ceviche en knappe cocktails in een drukdoende omgeving.

In A Cevicheria zijn de tegeltjes aan de muur blinkend wit en hangt er een grote piepschuimen polpo aan het plafond. Als wij er zijn (en schijnbaar ook op andere avonden), is het kleine zaakje bevolkt met gezellige, luidruchtige mensen. Achter de bar staan knappe koppen pisco sour cocktails te mixen, die waarachtig goed samen blijken te gaan met de ceviche. Deze Peruaanse cocktail met limoen en eiwit serveren ze trouwens ook buiten, waardoor de stoep van A Cevicheria een hang-out is voor leuk lokaal volk.

Ceviche is vis die gegaard is in een bad van limoensap. Peruanen maken het al duizenden jaren en ook in visland Portugal is de truc ontdekt. A Cevicheria’s chef-kok Kiko Martins geeft er wel een moderne draai aan.
ACevicheriaVissenACevicheria3

A Cevicheria heeft een open keuken met bar zodat je de koks op hun vingers kunt kijken. We krijgen prachtige kommetjes voorgeschoteld om te delen, bijvoorbeeld een witvis ceviche met zoete aardappel en zeewier, en een van octopus en garnalen met kastanjepuree – het zoet daarvan gaat heel goed met de zure limoen. Je komt bij A Cevicheria voor de vis, maar voor moeilijke eters staan er ook quinoakroketten met confit van eend en steak tartare taco’s op het menu.

Chef-kok Kiko Martins heeft ook ‘O Talho’, een vleesrestaurant in de buurt van Corte Ingles.
https://www.facebook.com/ACevicheriaChefKiko/